Activiteiten

Muziekdag

De C.S.F.R.-muziekdag is een tweejaarlijkse activiteit waaraan alle disputen van de C.S.F.R. deelnemen. Tijdens deze dag maken leden van allerlei disputen gezamenlijk muziek. Iedereen die kan en wil, mag een optreden doen.

De dag is in het najaar en wordt iedere keer door een ander dispuut georganiseerd. Zo mogelijk levert ieder dispuut een bijdrage, al dan niet aan de hand van een door de commissie vastgesteld thema. De commissie zorgt voor een geschikte locatie en voor benodigdheden. Na afloop van de muziekdag wordt een borrel georganiseerd.

Sportdag

De C.S.F.R. sportdag is een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij teams van verschillende disputen de onderlinge rivaliteit aangaan op sportief vlak. In een voetbaltoernooi en een volleybaltoernooi moet blijken welk dispuut uiteindelijk een jaar lang met de landelijke eer mag pronken.

De dag is in het voorjaar en wordt in Utrecht georganiseerd. De commissie regelt de accommodatie, de aanmeldingen en het wedstrijdschema, evenals de aansluitende barbecue en borrel waar leden van verschillende disputen elkaar ontmoeten.

ZoWee

De ZoWee is de jaarlijkse zomerconferentie van de C.S.F.R. Op deze conferentie, die meestal twee á drie dagen duurt, wordt er nagedacht over een bepaald thema aan de hand van lezingen. Ook is er ruimte voor ontspanning door middel van diverse activiteiten zoals spellen, sport, maaltijden en borrels. 

WiCo

De WiCo is de jaarlijkse Winterconferentie van de C.S.F.R. Op deze conferentie, die meestal twee á drie dagen duurt, wordt er nagedacht over een bepaald thema aan de hand van lezingen. Ook is er ruimte voor ontspanning door middel van diverse activiteiten zoals spellen, sport, maaltijden en borrels. 

Erik-Oevermanslezing

Elk jaar wordt er door de C.S.F.R. een grote, voor iedereen toegangelijke lezing georganiseerd in Utrecht. Tijdens deze grote lezing waarbij vrijwel altijd landelijke pers aanwezig is wordt er nagedacht over een groot thema. In 2019 was het thema ‘Iemand in de stad’ waarbij Pieter Hoexum, Erik Borgman en Zihni Özdil spraken en met elkaar in gesprek gingen.

Na de lezing is er altijd gelegenheid om na te praten onder het genot van een biertje, borrel of een kop koffie.